behandling af købemani

Behandling af købemani er en alvorlig affære

På landsplan vurderes der at være mere end 300.000 mennesker, der lider af købemani. Dette skal der ikke tages let på, da det er en alvor lidelse, som kan give alvorlige følger igennem hele livet. Derfor skal man være opmærksomme på sine egne mønstre og ens medmenneskers og derefter benytte sig af behandling af købemani.

Hvad er købemani?

Købemani er også bedre bekendt som shopaholic. Det er en adfærdsafhængiglidelse, som går ud over vedkommende selv og deres omverden. Købemani er i sig selv, hvis man bruger for meget tid, overskud og ikke mindst penge på at ens forbrug. Det kan være kendetegnet ved nogle enkelte kategorier eller i et større aspekt indenfor ens forbrug.

 

Den afhængige vil opleve et kick og eller en rus, når man foretager et køb. Det vil rent genetisk udløse dopamin i hjernen. Dette sker i øjeblikket, hvor trangen eftergives altså i købet. Dopamin vil give en kortvarig lykkefølelse i kroppen, som vil aftage igen og blive afløst af trangen. Dette er hvad, som sætter gang i den onde cirkel. Selve manien kan skyldes mange forskellige faktorer. Følgende kan være med til at udløse det

 

  • Økonomiske problemer
  • Problemer i parforholdet
  • Dårligt selvværd og selvtillid
  • Selvhad

Behandling af købemani

Når man arbejder med manier og generelt afhængighedslidelser, så vil det være meget forskelligt, hvordan man reagerer. Dertil hvordan man kommer ud af det igen. Her er det vigtigt, at man ikke undervurderer problemet, men i stedet søger professionel hjælp til det.  Det behandling af købemani kræver er, at man har modet og lysten til at gøre en forskel for en selv. Derudover så kan det i mange tilfælde være ens pårørende, der giver det sidst skub til at gøre den væsentlige forskel.

 

Det skal nemlig ikke undervurders i arbejdet med behandling af købemani, at pårørende er en vigtig del af heelingprocessen og arbejdet. I denne forbindelse kan parsamtaler også være en god idé for at genfinde tilliden hinanden imellem. Hele forløbet kan udfolde sig meget forskelligt. Det vigtigste er dog, at det er dig, som er i centrum og at alt sker på dine egne præmisser.

 

behandling af købemani

Post a Comment