Tjek altid kvaliteten på billige vinterdæk

Billige vinterdæk kan være farlige

Der sker rigtig mange ulykker på vejene i Danmark årligt. Ulykkerne sker af meget forskellige årsager og er ikke altid selvforskyldte. En af de hyppigste årsager er vejret. Her er det oftest glat føre i form af is eller lignende, der er tale om. Man bør have vinterdæk på sin bil om vinteren, men det kan være dyrt. Nogle leder derfor efter billige vinterdæk. Læs med her og få mere information om vinterdæk og vigtigheden af dem

Hvorfor er vinterdæk vigtige?

Det er meget vigtigt at have vinterdæk på sin bil om vinteren, da det er meget glat. Man anbefaler at skifte til vinterdæk, når temperaturen er under 7 grader. Det er for det meste i oktober eller november. Har man meget slidte sommerdæk, kan det dog være smart at skifte i god tid. Med vinterdæk får man et bedre vejgreb og mindsker risikoen for udskridninger med mere. Dette skyldes at sommerdækkene normalt er blødere end vinterdækkene er. 

Bremselængden kan være op til 2 gange længere, når det er glat , også selvom man har skiftet til vinterdæk. Du sætter altså ikke blot dig selv i fare, men også de andre trafikanter på vejene. 

Mange vælger at lade vær med at skifte til vinterdæk, da de føler det er en stor udgift. Det er dog ikke altid nødvendig rigtigt. Hvis du skifter dine sommerdæk ud i vintermånederne, holder de væsentligt længere. Dette skyldes at de slides meget om vinteren, grundet den kolde temperatur. 

Hvorfor skal man passe på med billige vinterdæk?

Der er rigtig mange, der vælger at købe brugte vinterdæk, når der skiftes. Det skyldes at nye kan være relativt dyre, og man gerne bare vil have billige vinterdæk. Flere og flere eksperter advarer dog løbende imod denne trend. De rådgiver ihvertfald folk til at være opmærksomme, når de kigger på brugte vinterdæk. Det viser sig, at nogle brugte og gamle vinterdæk er så slidte, at gamle sommerdæk faktisk er mere sikre. Derfor er der nogle forskellige ting, man kan gøre for at sikre dækkenes kvalitet. 

 

3 råd ved køb af brugte vinterdæk: 

  • Tjek hvor gamle de er
  • Tjek hvordan standen er
  • Få evt. hjælp af en dækmand

 

Først og fremmest skal man tjekke hvor gamle de er, og hvor slidte de er. Det er vigtigt at de stadig er i god nok stand til at give bedre vejgreb. Føler man, at man ikke har nok viden omkring det, kan man altid søge hjælp hos en dækmand.

Spar penge og køb billige vinterdæk

Post a Comment