Centrifugalpumpe er løsningen

Centrifugalpumpen er den optimale pumpeløsning

Hvad er en centrifugalpumpe, og hvad vil den kunne gøre for dig? Hvis du også er på udgik efter en pumpeløsning uden større fejlfunktioner, så er en centrifugalpumpe det, som du leder efter. Læs mere her omkring hvorfor du skal vælge en centrifugalpumpe?

Hvad er en centrifugalpumpe?

Pumpeløsninger findes i mange materialer og forskellige slags. Helt enkelt er centrifugalpumper en enkel og økonomisk pumpetype til transport. Transporten består i væsker, der løber gennem rør fra et reservoir til et andet. Dette kan også være en tank. Pumpen bruges til at flytte og transportere større mængder væsker.

Det som kendetegner en centrifugalpumpe er, at den gør brug af en roto-dynamisk rotation. Dette er grundet løbehjulet i pumpen. Det, som løbehjulet gør, er at genere kinetisk energi til væsken. Dette bygger på bernoulli princippet. Normalt opnås dette gennem el-drevet motor.

Hvornår bruges en centrifugalpumpe?

Der findes mange pumpeløsninger. Alt efter hvilket formål, som pumpen anskaffes til, så vil der være den helt rigtige til formålet. Centrifugalpumper anvendes specielt til mange formål inden for beboelsesejendomme.

 

  • Cirkulationen af vand
  • Leverer vand fra brønde
  • Industriprocesser

 

Egenskaberne bag en centrifugalpumpe bruges til cirkulationen af vand. I ejendom beboelse bruges det til forskellige formål. Det kan være for at levere varme. På den måde vil der tilføres varme på de kolde vintre. Modsat kan pumpen også bruges til aircondition til de varme dage. Sidst men ikke mindst kan de levere varmt vand til de lange bade.

Centrifugalpumper udvikles også til udelukkende processer inden for industri verden. Det omfatter både indutripumper og spildevandspumper. Alt efter om den gennemløbende væske er ren eller uren. Brugen er essentiel for en jævn væskestrøm og kan nemt drosle. Dette gøres uden beskadigelse af pumpen.

En centrifugalpumpe bruges til transporteringen af vand, tynde olier, saltvand og formildede syre og baser. Transporten af disse materialer er mulige at transportere grundet materialerne, som bruges til fremstillingen. Støbejern, bronze og rustfrit stål er et udpluk af materialer, som anvendes.

Forskellige typer pumper

Som tidligere nævnt, vil der være den perfekte pumpeløsning til forskellige applikationer. Heri også hvilken væske, der ønskes at transportes. Markedet består af en lang række forskellige leverandører, som altså leverer topkvalitet. De forskellige pumper har alle forskellige egenskaber.

Green pump GPC er fremstillet i høj kvalitet til brugen indenfor en lang række væsker. Heri også farligere stoffer som syre. Centrifugalpumpen er en magnetkoblede pumpe, der pumper væsken omkring indermagneten. Det er en billig måde i forhold til håndteringen af farlige stoffer.

Et andet eksempel er en DAB filterpumper. Pumpen er en mindre udgave. Denne pumpe har en filtering funktion, der ofte bruges i eksempelvis svømmebassiner. Egenskaberne, som kan håndtere beskidt vand, er optimale til lettere pumpeopgaver.

 

Kontakt

Er du stadig i tvivl omkring, hvad en centrifugalpumpe kan gøre for dig, så vær ikke bange for at søge hjælp. Copenhagen Pump kan hjælpe dig med at finde den helt rigtige pumpeløsning til dig gennem tekniske løsninger og god kommunikation. De har tætte samarbejder med deres leverandører, som gør det muligt at tilbyde et bredt sortiment, så de fanger alles interesser.  

Centrifugalpumpe
Centrifugalpumpe

Post a Comment