Jagttøj

Jagttøj fra Deerhunter giver en god bukkepremiere!

Vi er gået ind i maj måned, hvilket betyder, at de fleste jagtinteresserede venter i spænding. Den 16. maj går bukkejagten nemlig ind, og så sidder de fleste jægere ud på deres jagt inden solen står op, fordi de venter på, at den helt store buk går forbi. Inden den store dag kommer, så er der meget, som man som jæger skal have styr på. Jagttøj er noget, som alle ved, skal være i orden, men følgende skal også spille på dagen:

  • Riflen skal skydes ind
  • Reviret skal gøres klar
  • Skydestigen/-tårnet skal være sat op
  • Aftale med nabojagten

 

Har man ikke styr på disse, så kan det godt gå hen at give store problemer, som kan indeholder megen konflikt. Men tilbage til tøjet, for når jagten er i gang, så spiller tøjet bare en markant større rolle, end alt andet. Ser eller hører dyret en, så er spillet ud, for så er det væk på ingen tid.

Derfor er jagttøj så vigtigt!

Hvis du ved, at du skal afsted på jagt d. 16. maj, så skal du tidlig op og i jagttøj, så du er på plads, inden solen står op. Dette er uanset, om du skal på pürsch- eller anstandsjagt. Fælles for disse jagtformer er bl.a. følgende punkter, som der skal tages højde for:

  • Varme dage med kolde morgene og aftener
  • Godt camoufleret jagttøj
  • Lydløs bevægelse

 

JagttøjDet første punkt snyder mange, fordi de regner med, at det er varmt, nu når vi er på vej ind i sommermånederne. Derfor klæder de sig ofte på efter, at det skal være varmt, Det betyder, at de kommer i tyndt jagttøj, hvor de ikke kan holde varmen i. Derfor går de han og bliver snottet, hvilket er lidt fjollet, når det er så varmt. Dog er det anderledes om aftenen, hvor mange klæder sig på, så de har det varmt nok. Det betyder, at de kommer til at svede, hvilket ikke er godt, for temperaturen falder. Det betyder, at man er våd, og så bliver koldt, hvilket er en slem kombination. Derfor er det vigtigt, at man har noget godt jagttøj, som også er svedtransporterende. Dette kan man bl.a. få hos Deerhunter, som er en dygtig dansk virksomhed.

Udover at man kan få jagttøj, som er svedtransporterende hos Deerhunter, så kan man også få camoufleret jagttøj. Dette er noget, som er meget vigtigt, når man skal jage en buk. Fremfor at der er ligegyldigt, hvis man er på andejagt. Et rådyr ser ikke de samme farver, som vi ser, men i stedet kontraster. Derfor er det vigtigt, at man kan blende sig lidt ind i naturen, så den ikke opdager en, før det er for sent.

Sidst men ikke mindst, så er det vigtigt, at man heller ikke kan høres. En buk hører nemlig bedre end du gør, hvilket betyder, at du skal bevæge dig lydløs. Dette har Deerhunter sørger for med deres jagttøj, så du ikke bliver opdaget, lige inden du skal afgive et skud til den store buk på præmieredagen.

Post a Comment