Pladsen ved Lillebæltsbroen

Er du vild med maskiner? Kom til maskinmesse under broen

Har du en interesse for mekanik og industri? Vil du udvide din viden indenfor maskiner? Så skal du helt klart deltage i Maskinmesse under broen. Maskinmessen er hovedsagligt målrettet til professionelle brugere af maskiner. Messen er også en industrimesse, da man også vil kunne se udstillinger af værktøj, reservedele og værkstedsudstyr, der relaterer sig til salg og service af kompakte maskiner.

 

Historie

Maskinen havde sit gennembrud i Danmark under industrialiseringen i midten af 1800-tallet til anden halvdel af 1900-tallet. Her begyndte en proces med hastige teknologiske fremskridt, som også involverede udviklingen og brugen af maskiner. Kendetegnet ved denne tidsperiode er, at virksomheder begyndte at benytte maskiner fremfor de forhenværende metoder for at forøge produktiviteten og effektiviteten. Denne periode handlede grundlæggende om at effektivisere produktionen i samfundet. Den første maskine har spor helt tilbage til 1700-tallet. Den blev udviklet på baggrund af en viden om vandets funktioner, når det bliver omdannet til damp, og derfor fik den tildelt navnet ”Dampmaskinen”. Førhen havde man udelukkende gjort brug af hestegang eller af anlæg drevet af vandkraft. Det var dog en meget dyr og langsommelig proces. Derfor så man en tendens i samfundet, hvor behovet for en forandring var nødvendig. I dag er dampmaskinen er det fundamentale grundlag for alle andre maskiner.

Funktioner

I dag har maskinen mange forskellige funktioner, og kan benyttes til et utal af forskellige formål. Maskinen er et mekanisk redskab, som overfører energi til en given effekt. Den udfører eller hjælper med udførelsen af en bestemt opgave, og kan derfor nemt erstatte menneskekraft.

 

Nedenfor vil fordele for benyttelse af maskiner nævnes:

 • Erstatning af menneskekraft
 • Effektiv produktion
 • Produktiv udførelse
 • Hurtig udarbejdning
 • Fokus på præcision

 

Vedligeholdelsen af områder som park og vej, udgør bl.a. et stort område i dag, som førhen har været en udfordring at opretholde. Dog er denne opgave blevet gjort lettere at udføre på grund af teknologien bag maskiner. Derfor vil messen have fokus på maskiner, udstyr til anlæg og pleje, som har et formål med vedligeholdelse af områder som park og vej.

Lokation

Arealet under Lillebæltsbroen.

Maskinmesse under Broen afholdes på pladsen under Lillebæltsbroen på den fynske side. Græsarealet er efter ordenligt vejrforhold badet i sol og omgivet af frisk luft, som kommer direkte fra vandet ved Lillebælt. Hvis man ønsker at udstille sine egne produkter, er det også muligt at bestille sin egen stand. Her kan man eventuelt angive placering og størrelsen på standen. Logistikmulighederne er utrolig gode for udstillerene, da det er nemt at komme fra og til pladsen.

 

Messen er gratis for besøgende, og henvender sig til en bred målgruppe. Heriblandt:

 • Maskinstationer
 • Kommuner
 • Entreprenør
 • Skoler
 • Indkøbscentre
 • Boligselskaber

 

I 2016 var maskinmessen en kæmpe succes. Der var høj sol og sommertemperatur langs bredden af Lillebælt, og af den grund var det nærmest umuligt at stemningen ikke var i top. Det håber og tror man stærkt på at man kan genskabe til dette års Maskinmesse under broen.

Post a Comment