Pædagogisk assistent

Pædagogisk assistent – Sosu uddannelser

I løbet af de seneste år er der flere og flere, som har søgt ind på universiteterne, hvilket har haft en negativ effekt. Det er færre og færre, som vælger at uddanne sig til tømrer eller tage nogle af de danske Sosu uddannelser. Det betyder, at vi i fremtiden kommer til at mangle tømrer. Vi kan allerede nu se, at vi mange en pædagogisk assistent her og der, fordi der ikke er nok, som har uddannet sig til det. Som pædagogisk assistent kan man arbejder man et sted, hvor man bliver fyldt med glæde og energi, fordi ens ‘kunder’ er mennesker, der har brug for forskellige former for hjælp.

 

Hvad laver en pædagogisk assistent?

Hvis du gerne vil være pædagogisk assistent eller blot er nysgerrig omkring denne uddannelse, så er det vigtigt, at du er åben. Du skal nemlig arbejde med menneske, og så er det vigtigt, at du ikke er for genert. Heldigvis bliver man ikke bare smidt ud i et job som pædagogisk assistent, så man kan sagtens nå at komme af med nervøsiteten og genertheden. Når man er færdiguddannet som pædagogisk assistent, så kan man bl.a. arbejde indenfor følgende områder:

 

  • Daginsitutioner, eks. en børnehave eller i en vuggestue
  • Være en del af en omsorgsfuld familiepleje
  • Fritidsordninger på skoler
  • Hjælpe psykisk sårbare børn, unge og voksne
  • Offentlige bosteder og specialinstitutioner
  • Centre forældre, eks. aktivitetscentre og plejehjem
  • Undervisning, eks. modtager- og asylklasser
  • Yde en støtte som er individuel for hjemmende
  • Handicaphjælper

 

Hvis du har livslyst og overskud, samtidig med at du kan se dig nogle af ovennævnte steder, så er det et godt tegn. Det vil nemlig være et tegn på, at du er klar til en uddannelse som pædagogisk assistent. Er der kun nogle af situationerne, hvor du kan se dig i, så kan du også tage et kig på de andre Sosu uddannelser, som vi har i Danmark.

 

Hvad lærer en pædagogisk assistent?

Når man er færdig med uddannelsen og blevet pædagogisk assistent, så kan men en række af ting. Dette er bl.a. at du kan støtte og motivere mennesker i alle aldre. Dette er ikke noget, som falder mennesket naturligt, hvilket betyder, at du bliver meget værdifuld. Dermed gør du en forskel for de borgerer, som måske kan have det svært. Noget af det du også lærer som pædagogisk assistent, er også, at tilrettelægge og gennemfører aktiviteter ved hjælp af pædagogiske indsatser.

Noget af det spændende du vil lærer, kommer til at være arbejdet omkring digital kultur og velfærd, hvor du virkelig kommer til at gøre en forskel. Dette gøres bl.a. ved, at du kommunikerer med en række målgrupper, hvorefter i samarbejder ud fra deres individuelle behov og ønsker, som de nu måtte have. Alt dette arbejde, som du kommer til at kunne, gør selfølgelig en forskel. Denne forskel kommer til at være sundhedsfremmende for de borgere, som du tager dig af. Når du giver dem dette redskab, så er du også med til at forebygge sygdomme, som kan opstå pga. en usund livstil, som mange borgere har.

Post a Comment