rollator

Sådan finder du en rollator efter dine behov

En rollator gør en stor fordel for gangbesværet eller andre, som kunne have bruge en ekstra støtte. Det er dog ikke lige til at skulle vælge en rollator, da der findes mange forskellige slags og tilbehør, som er rettet til direkte behov hos forbrugeren. Læs mere heromkring, hvad der er vigtigt at overveje ved investeringen i en rollator.

Rollator

en rollator har givet mange mennesker en meget nemmere hverdag. Det skaber mere overskud og frirum til at kunne bevæge sig rundt udendørs såvel som indendørs. Det ligger op til, hvilken slags rollator, der er bedst eget til den enkelte. Hertil er følgende spørgsmål, som man burde spørgere sig selv om inden det endelige køb

  • Er den til indendørs eller udendørs brug?
  • Skal rollatoren have et sæde?
  • Skal rollatoren kunne klappe sammen?
  • Hvilken højde skal den være i?

 

Først og fremmeste er det vigtigt at overveje, om man har behov for rollatoren til udendørs brug. Dertil kommer der det næste spørgsmål, hvilket terræn opholder man sig i? Det vil sige, om man går på grus eller lignende. Det er nemlig vigtigt at få tykkere hjul til denne brug. Det vil selvfølgelig tage lidt på vægten, men den vil være langt mere skridsikkert for brugeren. I forhold til om der er et ønske om, at stolen kan klappes sammen, så er det også her, at man overvejer det. De fleste indendørs rollatorer kan nemlig ikke klappes sammen.

De fleste rollatorer er monteret med et sæde. Det er specielt en god detalje ved udendørs brug. Det kan være, at man har brug for et hvil eller lignende. Ved indendørs brug kan sædet dog være lidt overflødigt. Det kan eksempelvis byttes ud med en bakke.

 

Alt afhængigt af ens højde, så vil man både kunne justere rollatoren, men der vil også være modeller i forskellige størrelser, som egner sig bedre til nogen end nogen andre.

Post a Comment