Skab dybde og dimension i rummet med et smukt plankegulv

Smukke dimensioner i hjemmet

Et plankegulv er kendetegnet ved kun at være bestående af én enkelt bred planke i modsætning til eksempelvis et parketgulv, som består af tre mindre sammensatte stave. Gulvet er lavet af træ, hvilket tydeliggør det smukke ved naturens eget værk. Der er ikke to planker, som er ens. Derfor er du sikret en vis unikhed, når du vælger et gulv i træ. Den unikke identitet i træet skaber smukke og autentiske dimensioner i hjemmet. Derudover er et trægulv også en klar mulighed for at lade naturen komme ind i rummet. Træet skaber en autentisk og rolig stemning i rummet. Et plankegulv er et klassisk valg, og har en eksklusiv kvalitet. Udover det smukke visuelle udtryk ved valg af plankegulv, giver det også fødderne en rar overflade at træde på. Træ skaber også et holdbart gulv, som er beregnet til mange års brug.

 

Velegnede rum til plankegulv

PlankegulvPlankegulv er stort set velegnet til de fleste rum i hjemmet, herunder både til stuen, køkken, soveværelser og gange. Dog skal man dog være opmærksom på, at et plankegulv ikke er den mest fordelagtige løsning i bl.a. køkkenet og entreen. Disse rum bliver nemlig udsat for større slidtage i forhold til de ovennævnte rum. Derudover er et trægulv i badeværelset og kælderen ikke en oplagt løsning, da disse rum er i daglig kontakt med fugt. Fugt skal nemlig så vidt mulig undgås at komme i kontakt med træ, da konstruktionen i træet bliver ødelagt af fugt. Derved får gulvet et grimt og misfarvet udseende, hvilket så vidt muligt burde undgås. Derfor skal grundigt man overveje, hvilke rum der er velegnede til plankegulv.

 

Overfladebehandlinger 

Der findes flere forskellige overfladebehandlinger i forhold til et plankegulv. Med en overfladebehandling har du muligheden for at give gulvet et udseende, som netop falder i din individuelle smag. Dog er det mest udbredte valg lak eller olie. Lak og olie gør gulvet utroligt smukt og givet gulvet en glød. Du kan være sikker på at få mange års glæde af et olieret eller lakeret gulv.

Post a Comment