Der findes et hav af forskellige hækkeklippere derude – og det store spørgsmål er altid, hvilken hækkeklipper skal jeg købe? Hvilken passer til mine behov og hvilke fordele og ulemper er der ved hver især. Fokusset være være på, hvorvidt en batteri – eller benzindrevet hækkeklipper er det rette valg for dig. 

Benzindrevet-hækkeklippere 

Benzin hækkeklipperen er kendt som den kraftige maskine, der engang var rigtig svær at starte og der skulle næsten 2 mennesker til, før det fungerede. Heldigvis er den del blevet lavet om hos flere af de kendte mærker som f.eks. Husqvarna. Her har de en intuitiv choker og en SmartStart® teknologi, som gør det nemmere. En anden fordel ved benzin-hækkeklippere er, at den har en højere og kraftigere skærehastighed. Du altså en mere præcis klipning, som dermed også giver et flot og skarpt resultat.

En anden klassisk fordel er, at du ikke er afhængig af batteriniveauet. Får du pludselig en fiks idé, at nu skal hækken klippes, for solen skinner og det regner for en gangs skyld ikke. Men, vi har glemt at oplade batteriet. Det slipper for med en benzindreven. Men det hele er selvfølgelig ikke bare en dans på røde rose. Benzin hækkeklippere har et højere vibrationsniveau, mens den er i brug. Det kan for nogle virke generet og ubehagelig. En anden ulempe er, at det er benzin, der bruges. Så der er nogle udstødningsgasser, som er knap så gode for miljøet. 

Batteridrevet-hækkeklippere

Har du ikke de største hække derhjemme og er hækkeklipning ikke en opgave, der tager timevis – så er en batteridrevet hækkeklippere et udemærket valg. De er ikke så kraftige som en benzindrevet, men det behøver de heller ikke nødvendigvis at være, hvis den hæk er vedligeholdt og blot har brug for en af sine årlige klipninger. Desuden er en batteridrevet hækkeklippere noget mere miljøbevidst end en benzindrevet og så har den et noget støjniveau. Så vil du gerne gøre noget godt for både miljøet og dine naboer, så er den batteridrevne hækkeklipper oplagt.

Så hvilken af de mange hækkeklippere, skal du vælge?

Der er ikke et endegyldigt svar på hvilken hækkeklipper, der er det perfekte match for dig. Det kommer nemlig i høj grad an på, hvad dine behov er, hvad du ønsker af din hækkeklipper, hvor meget den skal bruges og hvilken prisklasse du har råd til og ønsker at betale for den. Så se på dine behov – både din haves og dine egne  – og vælg så en hækkeklipper baseret ud fra det.