Home Blog Køb træ til jeres huse som er ordentligt bearbejdet

Køb træ til jeres huse som er ordentligt bearbejdet

Der findes mange forskellige træsorter der hver især har deres oprindelse og stammer fra lande spredt over hele verdenen, som cedertræ og sibirisk lærk. Disse arter af træ har forskellige forhold de lever under som kræves for at træerne og skovene fryder. Det er vigtigt at man passer på skovene og at man især i denne tid gør sit bedste for at bevare skovene og dens dyreliv. Læs mere om dette nedenunder.

Skoven er hellig

Skovene er hellige steder, som giver os ilt og energi og huser alverdens dyreliv, som man har som pligt at bevarer. Mere og mere bliver der lagt fokus på skovene og dens betydning for os mennesker. Vi lever af skovene og vi ville stå i store problemer hvis vi pludselig ikke havde flere skove tilbage. Især i medierne nævnes der oftere og oftere at skovene skal bevares. De skal værnes om og beskyttes fra dem der vil have dem nedlagt. Man snakker dog ikke om at man vil forbyde at fælde træerne til det daglige forbrug. Der er blot tale om at processen om at fælde de nødvendige træer sker så klimabevidst og organisk som muligt.

Træ typer

Der er mange træ typer som er populære i forhold til husbyggeri. Dette kommer fra at det nordiske design er blevet en stor trend, og flere og flere vil have et nordisk og naturlook i deres huse og deres indretning.

Nogle populære træ typer er eksempelvis:

  • Cedertræ
  • Sibirisk lærk
  • Ask

Cedertræ

Cedertræet bliver kendetegnet ved deres skælformede blade, som holder sig grønne hele året rundt. Et andet kendetegn er dens rødbrune og meget mørke bark. Ligesom alle andre træarter har den en oprindelse og et ideelt levested. For cedertræ er det ved den amerikanske vestkyst der strækker sig op til Alaska. Mange bruger cedertræ til facadebeklædning og udsmykning på grund af dens flotte og populære udseende.

Træet bliver brugt til at give husene det nordiske look af træ. Flere og flere huse bliver bygget med cedertræ som facadebeklædning. Det er dog som sagt stadig vigtigt, når man bruger cedertræ, at man tjekker om deres producenter er klima venlige og arbejder med de bedste forbehold. Man skal lægge vægt på kvalitet. Man kan se hvis træet ikke er blevet bearbejdet ordentligt efter det er blevet fældet. Når man fælder et cedertræ eller andet lignende er det vigtigt at det bliver trykimprægneret ordentligt. Når et træ som cedertræ bliver trykimprægneret, fjerner man fugt og insekter fra træet.

- Advertisment -

MEST POPULÆRT

Få styr på de forskellige hækkeklippere

Der findes et hav af forskellige hækkeklippere derude - og det store spørgsmål er altid, hvilken hækkeklipper skal jeg købe? Hvilken passer til mine...

Hvordan behandles rejsningsbesvær i sengen?

Rejsningsbesvær i sengen kan være frustrerende. Derfor handler det om at finde en løsning på problemet. Først er det vigtigt med en diagnose, der...

Det perfekte outfit til en aften ude!

Sommeren nærmer sig, flere ting er begyndt at åbne op og vi skal ses mere med venner og familie - for det har vi...

Giv dit ansigt ekstra kærlighed med en lermaske!

Hudplejerutiner er en vigtig del af manges daglige rutiner. Det er et par minutters selvforkælelse, inden man skal i seng eller når du er...