Home Blog En tandprotese giver dig muligheden for at genvinde dit naturlige smil

En tandprotese giver dig muligheden for at genvinde dit naturlige smil

Hvorfor gør brug af en tandprotese?

En tandprotese er til dig, som ønsker et flot og holdbart tandsæt. Hvis dine tænker har været udsat for diverse beskadigelser, som har skadet dine tænder på forskellige måder, er en tandprotese en god mulighed.

Et revolutionerende nyt materiale

I det seneste årti har man testet og afprøvet forskellige materialer til tandproteser, hvilket resulterede i et revolutionerende nyt materiale. Materialet har givet proteseindustrien helt nye muligheder for at producere bedre tandproteser Det såkaldte materiale hedder Flexite og består af medicinsk-biokompatibelt termoplast. Materialet er både allergifrit og samtidig både stærkt og brudsikkert. I over 6 år er protesemateriale brugt, samt testet på over 46.000 patienter i USA. Resultat har givet et billede af, at dette materiale klart er det bedste og mest funktionsdygtige til brug af tandproteser.

Flexite er derudover et meget fleksibelt materiale, hvilket gør, at en tandprotese kan udformes, så den kan fastsættes på patientens resterende tænder. Derved vil protesen fastholdes uden brug af bøjler, som ofte kan være generende, synlige eller kosmetisk uheldige for patienten.

Forskellige typer tandproteser

Alt efter hvilken situation dit nuværende tandsæt er i, findes der forskellige muligheder for valg af tandprotese. Der er nemlig vigtigt, at man er bevidst om sin tandsituation, for at få det bedste resultat ud af tandprotesen. Generelt opererer tandlæger med tre forskellige former for proteser, som er nævnt herunder.

  • Helprotesesæt
  • Delproteser
  • Undermundsproteser

De tre forskellige proteser passer til 3 forskellige tandsituationer og har 3 forskellige formål. Et helprotesesæt er beregnet til et meget lidt udfyldt tandsæt. Den har nemlig til formål at erstatte enhver tand i henholdsvis både patientens over- og undermund. En delprotese er derimod beregnet til et delvist udfyldt tandsæt, og har til formål at erstatte de manglende tænder. Ved hjælp af eksempelvis bøjler sidder tandprotesen fast på de resterende tænder. Den sidste mulighed for en protese er en såkaldt undermundsprotese. Den er beregnet til, hvis man har en meget flad gumme i undermunden, som ofte er udsat for smerter under tygning af mad. Protesen har et blødtblivende basis, som heraf mindsker smerterne og gør tandprotesen nemmere at styre.

Hygiejne og vedligeholdelse

Tænderne bliver hver dag udsat for bakterier, som skader både mund og tænder. Derfor er det utrolig vigtigt, at man er opmærksom på hygiejnen og vedligeholdelsen af en tandprotese. Hvis dette ikke er en prioritet, vil levetiden af protesen klart forkortes. Herved vil man oftere være nødsaget til at skulle udskifte protesen, hvilket er en dyr omkostning for mange mennesker. Hvis dette derimod ikke ønskes, er et årligt kontroleftersyn en god idé. Her vil et eftersyn af mundslimhinden, fjernelse af eventuelle tandsten og misfarvninger samt oppolering af tandproteser gennemgås. Der findes forskellige børster og midler til rengøring af en tandprotese, så man selv har muligheden for at vedligeholde og holde hygiejnen i orden. Det behøver ikke nødvendigvis at være en stor udfordring af holde vedligeholdelsen og hygiejnen ved lige. Det kræver udelukkende, at man er bevidst om vigtigheden af det, og jævnligt gør sit bedste for at udføre det i praksis.

- Advertisment -

MEST POPULÆRT

En hyldest til vores firbenede venner med kæledyrs portrætter

Kæledyr spiller en særlig rolle i vores liv. De er vores loyale ledsagere, som bringer glæde, trøst og ubetinget kærlighed. At få lavet et...

Få styr på de forskellige hækkeklippere

Der findes et hav af forskellige hækkeklippere derude - og det store spørgsmål er altid, hvilken hækkeklipper skal jeg købe? Hvilken passer til mine...

Hvordan behandles rejsningsbesvær i sengen?

Rejsningsbesvær i sengen kan være frustrerende. Derfor handler det om at finde en løsning på problemet. Først er det vigtigt med en diagnose, der...

Det perfekte outfit til en aften ude!

Sommeren nærmer sig, flere ting er begyndt at åbne op og vi skal ses mere med venner og familie - for det har vi...